Vooruitzichten blijven positief voor de overnamemarkt

Uit de publicatie ‘Global dealmakers: Cross-border M&A outlook 2019’ van Mergermarket blijkt dat men redelijk positief blijft over de M&A markt voor de komende 12 maanden. Wereldwijd werden 150 dealmakers, partijen die regelmatig overnames realiseren, bij het onderzoek betrokken.

De belangrijkste elementen uit het onderzoek zijn:

-        54% van de respondenten verwacht dat de M&A activiteit toeneemt  in de komende jaren.

-        71 procent van de respondenten is van plan hun grensoverschrijdende M&A-uitgaven te verhogen, tegenover 61 procent van de respondenten die datzelfde van plan zijn als het gaat om binnenlandse M&A-transacties.

-        Bijna de helft van de dealmakers verwacht dat de concurrentie voor M&A-deals het komende jaar zal toenemen. 

-        De verwachting is dat importtarieven en handelsbarrières de belangrijkste drijfveren worden om overnames te realiseren.

-        De Europese markt heeft in de eerste helft van 2019 gekampt met onzekerheden omtrent de Brexit, handelsgeschillen, een afnemende groei in de Eurozone en voortdurende politieke onzekerheden. Dealwaardes en -volumes daalden respectievelijk met 38% en 11% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018.

-        De technology, media and telecommunications (TMT)-sector en de consumentensector zijn de meest gegeerde sectoren om een overname in te realiseren.

Bron : executive finance.nl