Marc Van Damme

Vennoot
+32  475 43 72 51

Marc heeft meer dan 10 jaar ervaring in overnamebegeleiding in het KMO-segment en in een multinationale context. In zijn 35 jaar professionele carrière heeft hij ervaring opgedaan in fusies en overnames, verkoop, HR en projectmanagement in België en het buitenland. Marc  is oplossingsgericht, gedreven door verkoop- en marketing, optimistisch en heeft  veel aandacht voor de “human touch”.

Wat zullen Marc en RSM u aanbieden? 
RSM en Marc kunnen u door een goed gestructureerd voorbereidingsproces leiden om uw bedrijf in de beste omstandigheden op de overnamemarkt te brengen. Een 4-stappenbenadering,  'Overname Check-up' genoemd, bestaat uit een diepgaande SWOT-analyse van uw bedrijf, een waardebepaling van uw onderneming, het uitstippelen van een overnamestrategie en ten slotte een concreet actieplan om uw bedrijf overdrachtsklaar te maken .

RSM en Marc kunnen u in contact brengen met een uitgebreid netwerk van potentiële investeerders. Deze investeerders kunnen particulieren, financiële investeerders of industriële partners in België of in het buitenland zijn. Voor elke M&A-opportuniteit kunnen we een oplossing vinden die bij u past. We geven nooit op.

Onze manier van werken is in lijn met de hoogste normen op ethisch vlak.  Integriteit en onafhankelijkheid zijn belangrijk voor ons. We tonen respect bij alles wat we doen en streven naar een hoge werkkwaliteit. Tijdens onze samenwerking vergeten we nooit het lange termijn perspectief uit het oog.

Contact Marc

         Daniel Kroes

         Vennoot
         +32 497 51  52 54         Daniel heeft meer dan 30 jaar ervaring in audit, (vendor) due diligence, overnamebegeleiding, bedrijfswaardering, bedrijfsmodellering en risicoanalyse. Daniel werkt "oplossingsgericht", is in staat om crisissituaties te beheren, is pragmatisch ingesteld en energiek.

         Wat zullen Daniel en RSM u aanbieden?

         Uw bedrijf verkopen of een bedrijf kopen? RSM en Daniel bieden u alle nodige (technische) ondersteuning om uw bedrijfsovername te laten slagen. Daniel zal de belangrijkste elementen identificeren voor een goede en professionele voorbereiding van uw transactie. RSM en Daniel zullen u de nodige aanbevelingen geven om uw deal succesvol af te sluiten. 

         Wat is uw bedrijf waard? Een waardebepaling is essentieel voor een M&A-transactie, maar is eveneens nodig voor vele andere doeleinden. Deze omvatten belastingen (het schatten van zakelijke waarden voor groepsdochterondernemingen en immateriële activa), geschillen (het schatten van schade als gevolg van contractbreuk) en financiële rapportering (beoordelingen op bijzondere waardeverminderingen). Daniel zal u begeleiden door de verschillende waarderingsmethoden, u helpen bij het documenteren van de belangrijkste veronderstellingen en bij het vaststellen van de juiste bedrijfswaarde.

         Bij het bekijken van een “target company” , zal Daniel u helpen bij het identificeren van relevante bronnen van waarde en risico's om uw kansen op een succesvolle overname te vergroten. Hij zal u door alle kritische aspecten van de due diligence leiden, inclusief het beoordelen van “risk and compliance” kwesties , het uitvoeren van fiscale en financiële planning, het bepalen van kasstromen en het identificeren van verborgen kosten. 
         Zijn ervaring met transacties zal van cruciaal belang zijn telkens wanneer een beslissing moet worden genomen in het due diligence-proces.

         Contact Daniel


         Yentl Van der Hoeven

         Consultant 

         +32 473 33 10 19 


         Yentl heeft reeds enkele jaren ervaring als transactions consultant in de financiële wereld. Hij heeft een bewezen expertise in financiële en operationele due diligence en helpt u duidelijkheid te scheppen in de overvloed aan financiële data die bij een transactie komt kijken. Yentl heeft een “can-do” mentaliteit en weet op ieder moment de kalmte in de drukte van een transactie te bewaren. 

         Wat zullen Yentl en RSM u aanbieden? 

         RSM en Yentl bieden u de nodige ondersteuning om uw bedrijfsovername te laten slagen en een overzicht te krijgen op de financiële risico’s van de onderneming. In samenwerking met Daniel en Marc maakt hij van een goede en professionele voorbereiding van uw transactie zijn topprioriteit.